Oktober-blogg
   Oppdatert 5.10.2018


   Tilbake til forsiden

   November-blogg 2017
   Desember-blogg 2017
   Januar-blogg 2018
   Februar-blogg 2018
   Mars-blogg 2018
   April-blogg 2018
   Mai-blogg 2018
   Sommer-blogg 2018
   September-blogg 2018

   Siste:
   Søk om #hørnorsk
   og få inntil kr 10.000

I løpet av det neste halve året vil det skje store endringer på korpsklassiskere.no. Vi rydder opp, slik at nettstedet bare vil inneholde det beste av norsk originalskrevet eller arrangert musikk for janitsjarkorps før 1948, altså opphavspersonens dødsår pluss 70 år.

Disse komposisjonene kan etterkommerne ikke lenger vokte nidkjært over for å verne «oldefars ære» mot å bli spilt av «disse forferdelige korpsene»! (Ja, det er faktisk en fordomsfull holdning vi møter ganske ofte.)

I tillegg vil mange arrangementer av utenlandske komponister som vi mener har størst interesse for et internasjonalt publikum eller ikke har hatt særlig stor suksess her hjemme, bli lagt ut som tilbud hos firmaet J. W. Pepper i USA.

En del mindre ting vil nok ende som gratistilbud hos International Music Score Library Project (IMSLP), slik at notene kan lastes ned av hvem som helst uten å oppgi hvem de er. Fri nedlasting vil gjelde både partitur og stemmer. Om et halvt års tid vil ikke noe vi legger ut på korpsklassikere.no, være gratis lenger.

Litt av innholdet som ligger på våre nettsider i dag, må dere regne med ikke blir å finne noe sted, heller ikke gratis hos IMSLP eller mot betaling hos J. W. Pepper. Grunnen til dette er som regel at det dreier seg om enkle arrangementer som svært få har hatt lyst til å kikke på og enda færre har hatt lyst til å kjøpe, selv om de bare har kostet et par hundre kroner. Her støtter vi oss på besøksstatistikken for korpsklassikere.no over flere år.

Det vi etter neste sommer vil sitte igjen med på korpsklassikere.no, er hovedsakelig musikkstykker som passer for konserter og konkurranser, slik som ouverturer og symfoniske dikt med varighet fra 3 til 10 minutter. Innenfor disse kategoriene håper vi å kunne tilby en god del musikkstykker som er helt ukjente i dag. Eksempel på dette er Ole Hjellemos komposisjoner «Slått» og «Sagn» – komposisjoner som var for avanserte for tidens smak da de ble skrevet, men som utgjør et svært verdifullt tilskudd til repertoaret av norsk musikk for moderne janitsjarkorps.


Mandag 1. oktober 2018

FORSVARSKORPSENE I HØST (Klikk på bildet)

Luftforsvarets musikkorps Forsvarets stabsmusikkorps Kongelige norske marines musikkorps Sjøforsvarets musikkorps Forsvarets musikkorps Nord-Norge

Mandag 1. oktober 2018

DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE (Klikk på bildet)


Mandag 1. oktober 2018

NRKs KORPSPROGRAMMER I SEPTEMBER

Vi gir dere nedenfor en oversikt over de ukentlige sendingene i NRKs «Messing og treblås» i september. For alle som ønsker å høre programmet når det sendes i P1+, skal vi minne om at det er sending hver lørdag kl 17.30 hele året igjennom med reprise tirsdag uka etter kl 19.30.

29.09.2018 HM Kongens Gardes Musikkorps 2017/2018-kontingenten i et opptak fra september 2018.
22.09.2018 Göteborg Brass Band og Oslo Brass Band spiller kjente melodier.
15.09.2018 Hønefoss Ungdomskorps i et opptak fra 1996. Dirigent: Gunnar Lintvedt.
08.09.2018 Forsvarets stabsmusikkorps fra ny CD «Tre konger», utgitt i samarbeid med NRK P1+.
01.09.2018 Innspillinger med Regimental Band of the Coldstream Guards og Forsvarets stabsmusikkorps.

Tirsdag 2. oktober 2018

På konserten med Ulsteinvik skulekorps, Musikklaget Ulf og Ørskog Brass i Ulsteinvik for vel en uke siden spilte 17 år gamle Victoria Moldskred i tre korps.

Etter å ha spilt i Ulsteinvik skulekorps ble hun for snart fire år siden tatt opp i Musikklaget Ulf. Bjørn Skodjevåg, leder i musikklaget, sier at skolekorpset er en viktig rekrutterings­arena for dem. På konserten spilte sju av medlem­mene i skolekorpset med de voksne i Ulf, som har 42 musikere når de er fulltallige.

Nå går Victoria musikklinja på Fagerlia videregående skole. Hun sier til Vikebladet at hun egentlig skulle ha sluttet i skolekorpset, men at hun fortsatt hjelper til, selv om det krever mange timer i uka å delta i tre korps.

Hun sier det er artig å bli kjent med folk og få nye utfordringer. Riktignok har det gått litt opp og ned med interessen gjennom årene, men hver gang hun har vært i tvil, har hun likevel valgt å fortsette.

Årets høydepunkt er NM brass med Ørskog Brass, NM janitsjar med Musikklaget Ulf (som vant 4. divisjon i år) og i tillegg nyttårs­konserten.

Hun liker best å spille filmmusikk, som også sto på programmet den kvelden Vikebladet stakk innom. De øvde på «Dancing Queen», som egentlig ikke er skrevet som filmmusikk, men ihvertfall er med i «Mamma Mia»-filmen.


Fredag 5. oktober 2018

SPILL NORSK, #HØRNORSK – OG DET ER PENGER Å TJENE FOR KORPSET!

For det andre året på rad stiller en samlet musikkbransje seg bak kampanjen #hørnorsk. Målet er å gjøre norsk musikk i alt sitt mangfold mer synlig (og hørbart) for publikum. Derfor ønsker NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere) å støtte konserter som bruker norsk musikk – uansett språk.

Nå kan ditt kor, korps eller ensemble med hovedsakelig amatørmusikere søke om støtte til konserter som holdes i #hørnorsk-uka fra 25. til 31. mars 2019. Men vær rask! Fristen for å sende inn søknad går ut 20. oktober.

Det kan søkes om inntil 10.000 kroner i konsertstøtte. Både budsjett og repertoar/planlagt program for konserten må vedlegges søknaden. Musikken må være komponert av norske, nålevende populærkomponister, men teksten trenger ikke være på norsk. En forutsetning for støtte er at konserten rapporteres til TONO.

Geografisk spredning av konsertene vil vektlegges når NOPA skal velge ut hvem som får støtte, så det gir kor og korps utenfor de store byene en betydelig sjanse!

Trenger du inspirasjon til norsk repertoar? NOPA har gitt støtte til over 80 norske kor- og korpsarrangement, og liste over alle arrangementene med kontaktinfo finner du på deres nettside. Der finner du også søknadsskjemaet, som skal sendes inn elektronisk.

NOPA er en interesseorganisasjon for alle komponister og forfattere av tekster til musikk. Formålet er å fremme norsk skapende tonekunst, norske musikkverk og tekst i tilknytning til musikk, styrke faglig fellesskap, skape møteplasser og arbeide for låtskriveres kunstneriske og økonomiske interesser.

NOPA ble stiftet i 1937 etter inititativ av slagerkomponister som Kristian Hauger, Jolly Kramer-Johansen og Bjarne Amdahl. NOPA er egentlig en forkortelse for «norske populærautorer». Foreningen har over 1080 medlemmer.