Februar-blogg
   Oppdatert 10.2.2020


Norwegian Military Tattoo kommer i år så tidlig som 24., 25. og 26. april med fire forestillinger i Oslo Spektrum.

Nytt av året er at to av forestillingene er såkalt Tattoo Exclusive med bl.a. beste plasser, backstage-omvisning før konserten, pre-show mottakelse på Akershus festning, parkering på Festplassen, busstransport til Spektrum og egen exclusive-inngang til showet.

For dem som er medlem av Business Club er det også tilbud om ekstra servering, privat inngang og eget mingleområde til en pris som også er nokså eksklusiv!

Slike spesialtilbud er noe vi har sett at også Basel Tattoo reklamerer med. Det bidrar sikkert til mer penger i kassen slik at arrange­mentet ikke tærer fullt så mye som før på Forsvarets budsjett og våre skattekroner. Men det bidrar også til at et strengt militært tattoo får et større sivilt preg etter hvert, selv om Forsvaret står som arrangør.

I Oslo Spektrum er det ihvertfall de tradisjonelle militærkorpsene som får dominere scenen, i motsetning til tendensen til mer show og dans som vi ser i Basel og Edinburgh. På Facebook kan vi lese at disse korpsene vil delta i år:

Arméns Musikkår fra Sverige, The General Józef Wybicki Representative Orchestra of the Polish Army, Gebirgsmusikkorps der Bundeswehr fra Tyskland og Royal Band of the Belgian Navy. Sikkert kommer det også noen ikke annonserte i tillegg til Garde­musikken og et par norske militærkorps. IMPS Motorcycle Display Team fra Storbritannia vil også opptre.

En forkonsert blir holdt i Oslo konserthus 22. april. Hvem som deltar her, er ikke kunngjort ennå, men vi ser på konserthusets sider at prisen er fastsatt til 175 kroner. Altså ikke gratis som så mange ganger tidligere, da konserten ble holdt på Oslo Plaza.

I en tidligere blogg gjenga vi et avisutklipp som kunngjorde at det ville bli et samarbeid mellom Tattoo i Oslo og Lillehammer­reveljen. Slik blir det ihvertfall ikke i år. Arrangementet i Håkons Hall på Lillehammer vil finne sted veldig tidlig, faktisk 2. april.

Vi har ikke funnet noen særlige opplysninger om årets arrangement, ikke engang på Facebook. Men det virker som om det i Lillehammer først og fremst blir satset på et arrangement for lokale korps med Gardemusikken som største trekkplaster.Mandag 3. februar 2020

FORSVARSKORPSENE DE NESTE UKENE (Klikk på bildet)

Luftforsvarets musikkorps Forsvarets stabsmusikkorps Kongelige norske marines musikkorps Sjøforsvarets musikkorps Forsvarets musikkorps Nord-Norge

Mandag 3. februar 2020

DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE (Klikk på bildet)


Mandag 3. februar 2020

NRKs KORPSPROGRAMMER I JANUAR

Vi gir dere nedenfor lenkene til opptakene i NRKs nettspiller av de ukentlige sendingene i NRKs «Messing og treblås» i januar. For alle som ønsker å høre programmet når det blir sendt i P1+, skal vi minne om at det er sending hver lørdag kl 17.30 hele året igjennom med reprise tirsdag uka etter kl 19.30. Program­leder er som vanlig Rune Alstedt.

25.01.2020 Kolbotn ungdomskorps, Sarpsborg janitsjarkorps og Forsvarets stabsmusikkorps fra 1970-tallet.
18.01.2020 Göteborgsmusiken spiller svenskemarsjer under ledelse av Jerker Johansson.
11.01.2020 Erik Bye synger egne viser med Kongelige norske marines musikkorps. Dirigent: Christian Eggen.
04.01.2020 Beatles-låter arrangert av Arthur Wilkinson spilt av Band of the Irish Guards.

Mandag 10. februar 2020

Som en oppvarming til årets tattoo i Oslo Spektrum har du her lenken til programmet som skulle ha blitt vist på NRK1 i jula, men som måtte utgå på grunn av en spennende duell i sjakk-VM. Det er et vel fem kvarters opptak fra Norsk militær tattoo 2018, som var et svært påkostet show, blant annet med deltakere helt fra New Zealand.

// https://www.stolaf.edu/multimedia/play/?e=2854 // Vi omtalte St. Olaf Band i septemberbloggen. Nå tenkte vi at det kunne passe å henlede oppmerksomheten på de to konsertene som dette konsertkorpset har deltatt på i november. Den første er Festival of Bands, der gode elever fra high school-band over hele Minnesota blir invitert til et dagsseminar som ender med konsert. På konserten deltar også Norseman Band (de yngste studentene ved St. Olaf) og St. Olaf Band. Det blir bare spilt amerikansk musikk.