Mars-blogg
   Oppdatert 13.3.2020


   Siste:
   Oslo militær tattoo
   er også avlyst


Den eldre norske korpsmusikken fortjener å bli spilt mer enn i dag. Det er en del av vår kulturarv som vi ikke bør glemme, selv om alt som er amerikansk er veldig fristende å gripe til for musikkutvalg og korpsdirigenter – i alle sammenhenger.

Særlig kan små korps ha god nytte av den eldre norske korpsmusikken. Den er ofte mye enklere arrangert enn moderne musikk og derfor lettere å spille rent og presist. La tilhørerne få en positiv opplevelse! Korpsmusikk får jo ellers mange ganger rykte på seg for å være fæl å høre på, fordi moderne stykker lett kan være litt for vanskelige å spille.

Mange korps vegrer seg for å spille norsk, så vi vil i tiden som kommer legge ut for gratis nedlasting en god del eldre musikk som opprinnelig ble skrevet eller arrangert for forsvarskorpsene, men som disse dessverre ikke spiller lenger.

Det som kan lastes ned gratis, er stort sett kortere stykker. Blant annet har Ole Olsen skrevet og arrangert en god del kortere stykker som med godt utbytte kan spilles også av mange korps i dag. Ulempen er at originalene bare fins for gammeldags besetning og er skrevet for hånd med litt dårlig noteskrift. De er heller ikke så tilgjengelige som de burde være der de ligger godt bevart i Forsvarsmuseets arkiver.

Dette trenger ikke avskrekke noen lenger, fordi nå kan alle (også i utlandet) laste ned gratis mange av Ole Olsens musikkstykker fra dette nettstedet. De er utvidet for moderne korpsbesetning og har pen, trykt noteskrift. Alt er bare et par tastetrykk unna.

Gjør et forsøk på å laste ned musikken. Den ligger der som PDF-fil. Skriv den ut på egen skriver og spill den igjennom, selv om det bare er som et øvingsstykke på førstkommende korpsøving! Det vil dere neppe angre på! Hvorfor ikke begynne med Solefallssang?

Ole Olsen spillelisteTirsdag 3. mars 2020

FORSVARSKORPSENE DE NESTE UKENE (Klikk på bildet)

Luftforsvarets musikkorps Forsvarets stabsmusikkorps Kongelige norske marines musikkorps Sjøforsvarets musikkorps Forsvarets musikkorps Nord-Norge

Tirsdag 3. mars 2020

DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE (Klikk på bildet)


Tirsdag 3. mars 2020

NRKs KORPSPROGRAMMER I FEBRUAR

Vi gir dere nedenfor lenkene til opptakene i NRKs nettspiller av de ukentlige sendingene i NRKs «Messing og treblås» i februar. For alle som ønsker å høre programmet når det blir sendt i P1+, skal vi minne om at det er sending hver lørdag kl 17.30 hele året igjennom med reprise tirsdag uka etter kl 19.30. Program­leder er som vanlig Rune Alstedt.

29.02.2020 Forsvarets stabsmusikkorps med «Lyden av New Orleans». Opptak fra februar i år. Arrangør og dirigent: Lars Erik Gudim.
15.02.2020 Kampen Janitsjarorkester (90 år i år) fra en konsert holdt i januar i år. Dirigent: Eckhard Baur.
08.02.2020 Bl.a. marsjer fra LPen «HMKG» innspilt i 1966. Dirigent: Rolf Andersen.
01.02.2020 Strømsgodset Musikkorps fra Drammen i et opptak fra 2012. Dirigent: Trond Nilsen.

Tirsdag 3. mars 2020
 
I tillegg til det som er opplyst tidligere, er det nå klart at United States Navy Band kommer til årets Norsk Militær Tattoo 24.-26. april i Oslo Spektrum. De vil også delta på åpningskonserten i Oslo Konserthus 22. april.

Siden 1925 har United States Navy Band underholdt publikum og støttet den amerikanske marinen med musikk av ypperste klasse. Med over 1300 årlige seremonielle oppdrag og offentlige konserter på alt fra store scener og arenaer som Carnegie Hall og Det hvite hus til små grendehus rundt omkring i USA. De er kjent for å være blant de mest imponerende og engasjerende militærkorpsene i verden! Det er nå 16 år siden deres forrige besøk på Norsk Militær Tattoo.

Ellers kommer det forsvarskorps fra Sverige, Polen, Tyskland og Belgia samt noen av våre egne. De motorsyklende småguttene fra Storbritannia, IMPS Motorcycle Display Team, vil også bidra med en oppvisning.

Tirsdag 3. mars 2020
 
Fredag 27. mars
1. divisjon, Olavshallen, Store sal, fra kl. 1400 - 13 korps, 2 går til elite, 3 korps rykker ned, åpent for kvalifisering 2021
4. divisjon, Olavshallen, Lille sal, fra kl. 1400 - 16 korps, 2 går til 3. div., 4 korps rykker ned
6. divisjon, Royal Garden Hotel, fra kl. 1400 - 16 korps, 2 går til 5. div., 5 korps rykker ned
7. divisjon, Scandic Nidelven Hotel, fra kl. 1600 - 12 korps, 2 går til 6. div, resten får spille i 7. div. 2021
Lørdag 28. mars
Elitedivisjon, Olavshallen, Store sal, fra kl. 1000 - 10 korps, 2 korps rykker ned
2. divisjon, Scandic Nidelven Hotel, fra kl. 0930 - 16 korps, 2 går til 1. div., 3 korps rykker ned
3. divisjon, Royal Garden Hotel, fra kl 0930 - 16 korps, 2 går til 2. div., 4 korps rykker ned, åpent for kvalifisering 2021
5. divisjon, Olavshallen, Lille sal, fra kl. 0930 - 16 korps, 2 går til 4. div., 5 korps rykker ned, åpent for kvalifisering 2021
Festkonsert og premieseremoni kl. 2000, som i år er åpen for alle – Billett kan kjøpes hos Olavshallen.


Onsdag 11. mars 2020
 
ÅRETS NM JANITSJAR ER AVLYST

NMF har opplyst på sine nettsider at NM janitsjar i Trondheim 27.-28. mars er avlyst på grunn av faren for koronasmitte. Beslutningen ble tatt etter anbefaling fra kommuneoverlegen i Trondheim og kom like før helsemyndighetene ga råd om å avlyse alle innendørs arrangementer med mer enn 500 deltakere over hele landet. Rundt 5000 musikanter var ventet til NM janitsjar.

– Det er med tungt hjerte vi avlyser arrangementet, sier NMFs generalsekretær Karl Ole Midtbø. Han legger til at det var vurdert å la NM gå uten publikum. Men konklusjonen ble at det uansett ville være så store folkemengder samlet i Olavskvartalet at faren for smittespredning ble ansett som stor.

Korpsene vil få beskjed om eventuell refusjon av deltakeravgiften når forbundsstyret har diskutert saken.

Fredag 13. mars 2020
 
OSLO MILITÆR TATTOO OGSÅ AVLYST – HER ER FACEBOOK-MELDINGEN:// https://www.stolaf.edu/multimedia/play/?e=2854 // Vi omtalte St. Olaf Band i septemberbloggen. Nå tenkte vi at det kunne passe å henlede oppmerksomheten på de to konsertene som dette konsertkorpset har deltatt på i november. Den første er Festival of Bands, der gode elever fra high school-band over hele Minnesota blir invitert til et dagsseminar som ender med konsert. På konserten deltar også Norseman Band (de yngste studentene ved St. Olaf) og St. Olaf Band. Det blir bare spilt amerikansk musikk.