«Army of the Nile» ble skrevet av Frederick Joseph Ricketts (1881–1945) under pseudonymet Kenneth J. Alford i 1941 og er en av hans beste og mest spilte marsjer.

Marsjen ble skrevet som oppmuntring for den britiske hæren som kjempet under general Archibald Wavell mot italienske og tyske tropper i Nord-Afrika. Men i 1941 gikk det ikke så bra for Wavell. Han ble snart fratatt kommandoen og omplassert som general og senere guvernør eller visekonge i India.

Først i begynnelsen av 1943 greide britene under feltmarskalk Bernard Montgomery å tvinge det tyske Afrikakorps ledet av den legendariske generalen Erwin Rommel vestover til Tunisia, der de overga seg.

«Army of the Nile» får du her i stort format for konsertspilling. Stemmene er skrevet fullt ut, slik at det er ingen hopp bakover for repetisjoner og dal segno. Det innebærer også at 1. og 2. gang i klarinetter ikke lenger står på samme linje. De fire hornstemmene er også skilt fra hverandre.

Andre forbedringer sammenlignet med marsjmappeutgaven er at det nå fins en 2. altsaxstemme, og at barytonstemmen er skrevet ut både i f-nøkkel og g-nøkkel. I tillegg er en stemme for melodisk slagverk lagt til.

Spilletid: 3 minutter. Vanskelighetsgrad: ***(*) | Ogg eller mp3?