«Colonel Bogey» ble skrevet av Frederick Joseph Ricketts (1881–1945) under pseudonymet Kenneth J. Alford i 1914 på Fort George i Skottland.

Colonel betyr oberst, og bogey er et golfuttrykk for ett slag over par, altså at ballen blir slått i hullet med ett slag mer enn det som regnes som vanlig for en profesjonell golfspiller.

Det blir fortalt med krav på pålitelighet at Ricketts spilte golf sammen med en offiserskollega, som plystret de to første tonene i marsjen. Ricketts svarte med å plystere de neste tonene. Det er mulig kollegaen var en oberst som i et heldig øyeblikk presterte ett slag over par, men det sier historien ingenting om.

Marsjen skal ha vært brukt i over førti filmer. Mest kjent er filmmusikken fra «Broen over Kwai» fra 1957 om engelske krigsfanger som bygde ei bru for japanerne i Burma (Myanmar). Til denne filmen arrangerte den engelske komponisten Malcolm Arnold marsjen og la til sin egen motmelodi.

Her får du marsjen i en lett toneart i stedet for de opprinnelige 5 og 6 ♭. I tillegg er alle stemmene i stort format for konsertspilling i stedet for det komprimerte marsjmappeformatet fra Boosey & Hawkes. I første del er stemmer for 1. og 2. gang ikke lenger skrevet på samme linje for baryton/euphonium.

Spilletid: ca. 3 minutter. Vanskelighetsgrad: *** | Ogg eller mp3?