Til tross for tittelen er «Alexan­der’s Ragtime Band» fra 1911* slett ikke ragtime, slik ragtime ble spilt av de svarte. Den karakteristiske synkoperingen mangler nesten helt. Melodien er en foxtrot, som var en populær dans blant de velstående i USA etter forrige århundreskifte.

I tillegg er melodien skrevet som underholdningsmusikk for de hvite, selv om teksten inneholder noen uttrykk fra den spesielle formen for engelsk som ble brukt blant de svarte, for eksempel «the bestest band that am».

Fra først av ble melodien mye brukt i vaudeville-show over hele USA og framført av USAs mest kjente artister. Den ble spredt vidt og bredt. Som trykt pianonote kostet den bare 5¢ eller noe senere 10¢.

Korpsarrangementet bygger på den opprinnelige pianonoten, og sangteksten er vedlagt.

Irving Berlin (1888-1989) fikk sitt gjennombrudd som låtskriver med «Alexander's Ragtime Band». Siden fulgte om lag 1500 låter for filmer og musikaler. Han skrev som regel både tekst og melodi, selv om han bare var selvlært på piano og engasjerte andre til å skrive ned notene og lage arrangementene. Den mest kjente og mest inn­spilte av låtene hans er «White Christmas».

Spilletid: 2 ½ minutt. Vanskelighetsgrad: **