«When That Midnight Choo-Choo Leaves for Alabam’» vil svært mange forbinde med filmen «Easter Parade», der sangen blir framført med stor entusiasme av Judy Garland og Fred Astaire.

Men sangen ble skrevet av Irving Berlin så tidlig som i 1912*, ikke lenge etter at han hadde hatt stor suksess med «Alexander’s Ragtime Band».

Denne gang valgte han å skrive melodien i en slags Dixieland-stil. Teksten dreier seg om å forlate en trist leilighet i New York og ta toget tilbake til mor og far i Alabama i sørstatene. Slike tekster om å lengte tilbake til et bestemt sted var en populær trend på denne tiden.

I årene rundt første verdenskrig var Irving Berlin ansatt som låtskriver i Ted Snyders musikkforlag, som holdt til i det som ble kalt Tin Pan Alley, nemlig West 28th Street mellom 5th og 6th Avenue i New York. Her var det samlet mange musikkforlag og låtskrivere først på 1900-tallet.

For Ted Snyders forlag skrev Berlin i disse årene et hundretalls sanger, ofte et par i uka, alltid med enkle og populære tekster og melodier godt tilpasset tidens smak. De fleste av disse sangene har så lite særpreg at de ikke ufortjent er glemt. Bare noen få har fått et evig liv som standardlåter.

Spilletid: 4 minutter. Vanskelighetsgrad: **