«I’m Just Wild About Harry» ble først lansert i 1921* i musikalen «Shuffle Along», med tekst av Noble Sissle (1889-1975) og melodi av Eubie Blake (1887-1983).

«Shuffle Along» var en av de første musikalene med bare svarte i ensemblet. Musikalen handler om to småskurker som konkurrerer om å bli borgermester i Jimtown. De avtaler at den som ikke blir valgt, skal overta som politimester. Mens småskurkene krangler, dukker den ærlige Harry opp. Det ender med at han er den som blir valgt som borgermester. I tillegg får han den pene jenta som har sunget at hun er vilt forelsket i Harry.

«I’m Just Wild About Harry» ble også brukt i valgkampen da Harry S. Truman søkte gjenvalg som USAs president i 1948. Siden har melodien vært en svært populær standardlåt.

Eubie Blake ble etter hvert mer kjent som jazzpianist enn som låtskriver. Han var en av pionerene innenfor stride piano og ble på sine eldre dager en trofast norgesvenn, blant annet med besøk på Moldejazz. Den mest kjente av låtene hans ved siden av «I’m Just Wild About Harry» er «Memories Of You» (1932), som er kjenningsmelodien for Nitimen i NRK P1.

Eksempel på en morsom framføring av «I’m Just Wild About Harry» er lagt ut på vår Facebook-side.

Spilletid: ca. 3 ½ minutt. Vanskelighetsgrad: **