Oscar Borg (1851-1930) skrev denne marsjen i 1927 for å ære Peder Colbjørnsen, mannen som satte Halden i brann i 1716 da Karl 12 hadde erobret byen. Med denne tittelen ble marsjen utgitt som Farre-kartong.

Da Lillehammer by fylte 100 år, også i 1927, tok salmaker Anders Imerslund initiativet til å bestille en marsj for anledningen fra Oscar Borg. Dermed fikk marsjen også navnet Lillehammer jubileumsmarsj.

Da Lillehammer Janitsjar (stiftet 1999 som fortsettelsen av Lillehammer musikforening og Aal musikkforening) feiret sitt 150-årsjubileum i 2013, dukket partituret til denne jubileumsmarsjen opp i Forsvarsmuseet som ved en tilfeldighet.

Oscar Borgs håndskrevne partitur viser at han i dette tilfellet instrumenterte marsjen for esskornett, kornett i B, to althorn i ess, tenor i B, tuba i C og slagverk, altså en nokså sparsom besetning og det absolutte minimum for en gammeldags, spillbar korpsbesetning.

Nå er marsjen skrevet ut for full moderne besetning. Notene for den opprinnelige besetningen messing­sekstett pluss slagverk kan sendes sammen med de nye hvis det blir oppgitt som merknad ved bestillingen.

Marsjen ble også instrumentert av Åge Hermansen i 1984 og utgitt med tittelen «Til veteranene».

Spilletid: 2 ½ minutt. Vanskelighetsgrad: ***