Edvard Fliflet Bræin (1924-1976), som var født i Kristiansund, harmoniserte tre tradisjonelle brudemarsjer fra ulike bygder på Nordmøre. Johannes Hanssen (1874-1967) instrumenterte dem for korps i 1957. Nå er disse brudemarsjene gjort tilgjengelige for alle med en litt endret fordeling av stemmene og med enkelte nye stemmer lagt til.

Brudemarsjene er så korte at to av dem er slått sammen i den versjonen du finner her. Den første marsjen er oppgitt å stamme fra Valsøyfjord i Halsa kommune, og den andre er fra Todalen i Surnadal kommune. Det er samme bygda som Leif Halse valgte for tegneserien Vangsgutane.

Johannes Hanssen ga brudemarsjene en nokså kompakt orkestrering, sikkert fordi musikken opprinnelig skulle spilles hovedsakelig av Stabsmusikken i støyende omgivelser utendørs i musikkpaviljongen på Karl Johan i Oslo. I vår versjon har vi tynnet ut orkestreringen i den andre av brudemarsjene for å skape et mer nyansert og dynamisk klangbilde når marsjene som i dette tilfelle spilles i sammenheng.

Spilletid: ca. 2 minutter. Vanskelighetsgrad: ***   Ogg eller mp3?