Dette er i likhet med «Give My Regards To Broadway» en melodi fra den tidlige musikalen «Little Johnny Jones», som ble framført på Broadway første gang i 1904.

Musikalen handler om Johnny Jones, som er jockey og besøker England for å delta i et større hesteveddeløp med hesten Yankee Doodle. Der blir han beskyldt for å tape med vilje, men finner ut at ryktet er satt ut av en ondsinnet person som har stukket av med kjæresten hans.

Johnny Jones synger «The Yankee Doodle Boy» for å vise at han er en vaskeekte amerikaner. Sangen er basert på den tradisjonelle melodien «Yankee Doodle» fra 1770-årene og har sitater fra andre amerikanske sanger, blant annet nasjonalsangen «The Star-Spangled Banner».

George Michael Cohan (1878-1942) var komponist, tekstfor­fatter, skuespiller og teatersjef i New York. Han blir regnet som skaperen av musikalsjangeren. Før første verdenskrig ble han omtalt som «mannen som eide Broadway». I 1942 kom filmen om hans liv, kalt «Yankee Doodle Dandy».

Spilletid: ca. 3 ½ minutt. Vanskelighetsgrad: ***  | Spilt av virtuelt demo-korps | ➤ Spilleliste | ➤ Tilbake til forsiden