Claude Debussy skrev to samlinger med Preludier, den ene 1909-1910 og den andre 1912-1913, med 12 korte og forholdsvis lettspilte pianostykker i hver samling.

Disse «preludiene» ligner svært mye på Griegs Lyriske stykker, selv om Debussy skrev impresjonistisk musikk og Grieg nasjonalromantisk musikk. I likhet med Grieg valgte Debussy å sette titler på stykkene. En annen likhet er at stykkene ikke trenger å framføres i sammenheng eller i den rekkefølgen de er trykt i samlingene. Alle kan fritt velge de stykkene de liker best.

Som for Griegs Lyriske stykker er noen av Debussys Preludier blitt svært kjente og kjære, mens andre må sies å være nærmest ukjente for de fleste. Mest kjent er «Piken med linhåret» blitt gjennom et utall arrangementer for alle mulige slags ensembler.

For fleksibelt korps med fem ulike stemmer har vi tilpasset et arrangement som opprinnelig ble skrevet for blåsekvintett av J. Kowalewski. I tillegg finner du her et gratis arrangement for saksofonensemble av Shin-Itchiro Yokoyama, hentet fra IMSLP.

Saksofonensemble (sopran, alt, tenor, baryton):


Spilletid: 2 minutter. Vanskelighetsgrad: *** | Spilt av virtuelt demo-ensemble