I 1930 skrev George Gershwin musikalen «Girl Crazy» om den jentegale gutten Danny som blir sendt til Arizona for å bestyre familiens bondegård. Men i stedet for å drive seriøst jordbruk inviterer han syngedamer fra Broadway for å lage show. Det blir en hei dundrende suksess, og folk strømmer til fra fjern og nær.

Dette opplegget ga Gershwin-brødrene anledning til å skrive flere udødelige låter som «Embraceable You», «I Got Rhythm», «Boy! What Love Has Done To Me» og ikke minst «But Not for Me».

«But Not for Me» er en litt klagende ballade sunget av den lokale kvinnelige postbestyreren, som er forelsket i Danny. Men hun må konstatere at hun blir oversett midt blant alle de importerte syngedamene og sparkepikene.

«They’re writing songs of love, but not for me,» synger hun. «Although I can’t dismiss the memory of his kiss, I guess he’s not for me.»

Musikalen gikk nesten ett år på Broadway. Senere er det blitt laget flere filmer mer eller mindre basert på den opprinnelige historien. Den mest kjente er versjonen med Judy Garland og Mickey Rooney fra 1943.

På vår Facebook-side har vi lagt ut lenker til to gode eksempler på framføring av sangen. Av rettighetsgrunner er teksten av Ira Gershwin ikke vedlagt notesettet, men den fins ved søk på nettet.

Spilletid: ca. 4 minutter. Vanskelighetsgrad: **