Filmen «Shall We Dance» fra 1937 huskes best for George Gershwins musikk, fordi selve handlingen er nokså spinkel. Det handler om to dansere, spilt av Ginger Rogers og Fred Astaire, som blir forelsket i hverandre. De tar båten sammen fra Europa til New York, og det oppstår et rykte om at de er gift. Det fører til mer eller mindre tåpelige forviklinger i resten av filmen.

Når en hund blir luftet på dekket av båten under overfarten, er det til tonene av «Walking the Dog», en instrumentallåt framført uten danseinnslag av Rogers og Astaire. Det var først da låten ble trykt på 1980-tallet at tittelen «Promenade» ble valgt.

Filmen ble ingen suksess, men likevel hører flere av melodiene med blant Gershwins mest kjente, blant annet «They Can’t Take That Away From Me», «They All Laughed» og «Let’s Call the Whole Thing Off».

Bortsett fra disse kjente sangene er den øvrige musikken i filmen merkelig nok aldri blitt offentliggjort og derfor aldri innspilt på nytt. «Promenade», som opprinnelig het «Walking the Dog», utgjør altså et unntak.

Hør et eksempel med en mindre gruppe på vår Facebook-side.

Spilletid: 3 ½ minutt. Vanskelighetsgrad: ***