NB! Her vil det komme et nytt og bedre korpsarrangement!

«Lyrisk suite» av Edvard Grieg er egentlig et orkesterarrangement av fire av pianostykkene fra den femte og mest populære samlingen av hans «Lyriske stykker», utgitt i 1891.

Samlingen består i alt av seks stykker, men de to siste, «Scherzo» og «Klokkeklang», har Grieg vurdert som så typiske pianostykker at han ikke orkestrerte dem. Dermed står vi tilbake med disse fire:

1 - Gjetergutt (The Shepherd Boy, Hirtenknabe, Garçon vacher)
2 - Gangar (Norwegian Rustic March, Norwegischer Bauernmarsch, Marche norvégienne)
3 - Notturno (Nocturne)
4 - Trolltog (March of the Dwarfs, Zug der Zwerge, Marche des nains)

Dan Godfrey (1868-1939) instrumenterte de fire stykkene for korps med utgangspunkt i Griegs egen orkesterversjon. Grieg skrev nemlig en versjon for orkester i 1905 etter å ha hørt et arrangement han ikke likte. Det var laget i en litt tyngre Wagner-stil av Anton Sidl, dirigent for New York-filharmonien.

Godfreys arrangement ble utgitt i serien «Chappel’s Army Journal» i 1908. I vår utgave er den viktigste endringen at altsax 1-2 og tenorsax dobler henholdsvis obo 1-2 og fagott. De opprinnelige saxstemmene, fagott 2, repiano klarinett og ess-trompet er sløyfet. For øvrig er det gjort enkelte mindre endringer, blant annet slik at det nå fins stemmer for fløyte i C og horn i F.