Det fins flere arrangementer av Bojarenes inntogsmarsj, men de fleste er enige om at det gamle arrangementet til Louis-Philippe Laurendeau fortsatt er et av de beste.

Johan Halvorsen (1864-1935) skrev marsjen i 1893 etter å ha fått et tilbud om ansettelse ved musikk-
konservatoriet i Bucareşti. Han avslo tilbudet, men gjorde seg likevel kjent med forholdene i landet. Da han leste om den aristokratiske og mektige rumenske landadelen som ble kalt bojarer, fikk han inspirasjonen til å skrive en marsj som han mente kunne passe for denne folkegruppen.

På denne tiden var Halvorsen kapellmester ved Den Nationale Scene i Bergen. Der framførte han marsjen flere ganger som mellomaktsmusikk i teatret. Selv om marsjen ble populær, kunne han neppe forestille seg at den raskt ble hans mest kjente komposisjon og med tiden kåret som en av verdens ti beste marsjer.

Et av de første korpsarrangementene ble skrevet av den kanadiske arrangøren og komponisten Louis-Philippe Laurendeau (1861-1916) og utgitt av Carl Fisher i New York i 1911. Laurendeau ble mye brukt av dette musikkforlaget, fordi han valgte å arrangere for en besetning med saksofoner og tromboner som etter hvert ble standard i alle moderne musikkorps.

De eneste endringene i forhold til det originale arrangementet er at bassklarinett dobler barytonsax, og at det er lagt til en stemme for 2. altsax. Originalen har en god del stikknoter i stemmen for solo kornett som tilpasning for korps med ufullstendig besetning, men denne stemmen er utelatt her.

Spilletid: ca. 5 minutter. Vanskelighetsgrad: **** | Spilt av virtuelt demo-korps | Spilleliste