Fini Henriques (1867-1940) var en dansk fiolinist og komponist som i sin tid oppnådde å bli svært populær. Han skrev en god del småstykker i tillegg til at han reiste Danmark rundt som solist og holdt kåserier om musikk.

Fini, som betyr «slutt» på fransk, var egentlig et mellomnavn. Han var døpt Valdemar Fini, men droppet Valdemar. Historien sier at faren valgte Fini for å markere at nå var det slutt etter at familien hadde fått ti barn.

I tillegg til et par større verk som operaen «Vølund Smed» og balletten «Den lille Havfrue» er Fini Henriques mest kjent for kammermusikk, sanger og et stort antall småstykker. De mest spilte av disse er «Myggedans» og «Vuggesang».

I 1901 fikk Fini Henriques utgitt «Sammenspil» som sitt opus 22. Det er en samling med ti lette småstykker for fiolin og klaver. Samlingen var ment til bruk i undervisningen av unge fiolinister.

«Andante religioso» er nest siste komposisjon i denne samlingen. Det fins et arrangement for salongorkester i tillegg til arrangementet for korps vi har her.

Det er ukjent hvem som har laget det gode korpsarrangementet, som vi har tilpasset moderne besetning. Horn dobles av altsaksofon, og stemmesettet inneholder både kornett- og trompetstemmer.

Spilletid: ca. 2 minutter. Vanskelighetsgrad: ** | Ogg eller mp3?