Ole Hjellemo (1873–1938) var fra Dovre, men bodde mesteparten av livet i Oslo. Han underviste i fiolin, harmonilære og komposisjon ved Musikkonservatoriet og var i tillegg militærmusiker. Som komponist skrev han blant annet fem symfonier, flere mindre symfoniske verk og rapsodier, en prisbelønt kvartett, en fiolinkonsert samt flere korverk.

Hver sommerferie reiste han tilbake til Dovre, instruerte korpsene i bygda og la grunnlaget for en kvartett som senere ble til Dovre spelmannslag.

Det fins knapt noe innspilt musikk av Ole Hjellemo og lite annet enn håndskrevne noter. En sjelden gang blir «Slått» og «Fra Vågå» framført.


«Norsk potpourri» ble utgitt som Farre-kartong nr. 11 og er trolig skrevet for korps rundt 1920. Arrangementet bygger på nasjonale toner: «Bor jeg på det høye fjell», «Astrid, mi Astrid», «Reven lå under birkerot» (Kjerulf), «Setervise», «Blant alle lande» (Mathison-Hansen) og «Mens Nordhavet bruser» (Møller Ibsen). De opprinnelige stemmene inneholdt en god feil som nå er rettet fra et tolinjers partitur.