Gustav Holsts «First Suite for Military Band» er en av de viktigste komposisjonene for korps.

Holst skrev denne sviten i tre satser så tidlig som 1909. Den ble offisielt oppført første gang i 1920 ved Royal Military School of Music.

Når sviten blir svært mye spilt over hundre år senere, skyldes det at Holst som trombonist hadde god innsikt i hvordan han skulle utnytte alle instrumentgruppene effektivt. Han valgte et enkelt tema som vandrer fra instrumentgruppe til instrumentgruppe. Dermed får alle delene av korpset en sjanse til å vise seg fram.

Besetningen er den samme som Boosey & Hawkes brukte da sviten ble gjenutgitt i 1948, bortsett fra at altklarinett og bass-saksofon/kontrabassklarinett er sløyfet. Ess-horn er transponert til F-horn. På et par punkter er det lagt inn stikknoter, slik at stykket kan spilles uten obo og fagott. Dessuten er stemmene for trompet og flugelhorn slått sammen til en felles stemme for 3.-4. kornett/trompet.

Last ned gratis partitur og gratis stemmer av den første satsen, Chaconne, og prøv ut stykket i ditt eget korps – hvis du ikke alt har gjort det. Dette er ett av stykkene alle korpsmusikere bør ha spilt minst én gang i livet!

Spilletid: ca. 4 ½ minutt. Vanskelighetsgrad: ***