Mange korps er flinke til å feire medlemmenes bursdager. Men hvor mange er det som har en bursdagsmarsj de kan by på ved slike anledninger?

Her har vi funnet fram til en ganske lett og enkel bursdagsmarsj som er egnet til å sette alle i den rette festlige stemningen.

Marsjen ble skrevet i 1897 av den tyske komponisten Ferdinand Kühne (1858-1939). Ellers er det ikke mye vi vet om ham. Marsjen skal være hans opus 41, men er faktisk det eneste det går an å oppspore av alt han har komponert. Med andre ord en «one-hit composer».

Marsjen er modernisert etter et gammelt og litt ufullstendig notesett fra krigens dager i det såkalte «Tirpitz»-arkivet hos Åsen Hornmusikklag. Arkivet består av noter som et tysk militærkorps i Trondheim etterlot seg i Åsenfjord da de ble sendt hjem etter freden i 1945.

I denne moderniserte versjonen er nesten alle de vanlige etterslagene vi finner i gamle korpsarrangementer, byttet ut med mer fornuftige stemmer, slik vi er vant til i dag. Dessuten er marsjen lagt opp en heltone for å unngå at C-instrumenter må streve med hele seks ♭ i trioen.

Spilletid: ca. 3 minutter. Vanskelighetsgrad: ***