I 1863 ble den 17 år gamle danske prins Vilhelm innsatt som greske kong Georg 1 av stormaktene England og Frankrike, fordi det provoserte dem at den regjerende kongen i Hellas var altfor tyskvennlig.

Dette må ha vært litt av en overgang for den danske sjøkadetten, som ble beskrevet som litt av en spøkefugl. Men i motsetning til sine etterfølgere på den greske tronen maktet han å skifte vær og vind blant de ikke alltid like medgjørlige undersåttene og takle generaler som alltid hisset til kamp mot tyrkerne.

Til slutt ble han likevel myrdet i 1913 av en sinnsforvirret lærer mens han tok en av sine vanlige spaserturer uten særlig vakthold.

Utnevningen av den unge prinsen til gresk konge vakte selvfølgelig stor oppmerksomhet også i Danmark, der Hans Christian Lumbye (1810-1874) ble inspirert til å skrive en av sine beste marsjer.

Lumbye framførte marsjen med sitt eget orkester som underholdningsmusikk i Tivoli i København og ikke som gatemarsj. Reissiger skrev av marsjen for å bruke den i brigademusikken i Halden, trolig fordi han likte den svært godt. Avskriften har overlevd like til i dag og er nylig hentet fram igjen.

Nå er marsjen tilrettelagt ved at det som trolig er Lumbyes originale instrumentasjon med blant annet fire hver av kornett/trompet, althorn og tenorhorn er tilpasset moderne korpsbesetning.

Spilletid: ca. 2 ¾ minutt. Vanskelighetsgrad: *** | Ogg eller mp3?