Verdens mest kjente bryllupsmarsj er en av satsene fra Felix Mendelssohns mellomaktsmusikk til Shakespeares skuespill «En midtsommernattsdrøm». I vår tid blir musikken som regel framført uavhengig av skuespillet.

«En midtsommernattsdrøm» er en av Shakespeares mest populære komedier. Vi følger tre separate handlinger blant en variert samling skikkelser fra gresk mytologi, alver og skuespillere. Det hele handler om kjærlighetsforviklinger og parodi på amatørteater. Det veksles mellom scener fra antikkens Hellas og scener fra en eventyrverden.

Mendelssohns musikk stammer fra 1826 (ouverturen) og 1842. I alt består musikken av 14 til dels små stykker som understreker handlingen hos Shakespeare. Bryllupet det er snakk om, foregår i måneskinn i eventyrland mellom Atens grunnlegger Tesevs og amasonenes dronning Hippolyta. Bryllupet er det som forener de tre handlingene i skuespillet.

Tradisjonelt brukes bryllupsmarsjen i kirkelig sammenheng som utgangsmusikk i brylluper, oftest spilt på orgel. Vår versjon er et fleksibelt arrangement for fem stemmer beregnet på korpsinstrumenter i C, B, Ess og F samt slagverk. Se stemmefordelingen her.