«2. artilleribataljons marsj» er en norsk marsj i riktig gammel stil, kanskje skrevet ca. 1870-1880 og ihvertfall før 1888, da bataljonen ble nedlagt.

Marsjen ble utgitt som Farre-kartong nr. 84 i 1920-årene. I likhet med mange av utgivelsene til William Farre var det også i dette tilfellet en del feil i akkordene. Dette er rettet i tillegg til at marsjen er utskrevet med stemmer for moderne besetning.

Ivar Moe har vært militærmusiker, og vi har hele tre personer å velge mellom.

Den første Ivar eller Iver Moe var født 1800 og bodde i Bergen. Han står oppført i folketellingene og kirkebøkene som hoboist, som var den tids betegnelse på militærmusikerne.

En av sønnene hans, Ivar (Iver) Christian Moe, født 1827, skal også ha vært militærmusiker. På slutten av 1800-tallet finner vi ham bosatt i Kristiania. Han er mest sannsynlig komponisten.

Den tredje kandidaten, Ivar (Iver) Rikard Moe, var født 1838 i Trondheim. I folketellingene og kirkebøkene står han oppført både som hoboist, musikkorporal og musikksersjant.

2. artilleribataljon ble opprettet i 1827. I likhet med 1. artilleribataljon hadde den standkvarter i Kristiania og besto av to batterier. Bataljonen ble nedlagt i 1888.

Spilletid: ca. 2 ½ minutt. Vanskelighetsgrad: **