Musikken til «Waiting For The Robert E. Lee» ble skrevet i 1912* av Lewis F. Muir (1882-1915) og teksten av Louis Wolfe Gilbert (1886-1970). Sangen er et minne om den legendariske hjulbåten som fikk navn etter en like legendarisk sørstatsgeneral fra borgerkrigens USA.

Da sangen ble skrevet, var denne hjulbåten for lengst blitt historie. Den ble bygd i 1866 og trafikkerte elva Mississippi til den ble ødelagt av brann i 1882. Båten var lynrask etter den tids begreper. Den kunne tilbakelegge den 1857 km lange strekningen fra New Orleans til St. Louis uten stopp på litt under fire døgn.

«Waiting For The Robert E. Lee» handler om folk som står på jordvolden («down on the levee») et sted langs Mississippi og venter på båten, som kommer nordfra for å frakte passasjerer og bomullsballer til New Orleans. Der finner vi ifølge sangen både far og mor og de frigjorte slavene Ephraim og Sammy. De fordriver ventetida med sang og musikk til de hører båtfløyta og ser røyken fra skorsteinene.

For Muir ble melodien den største suksessen blant de mange melodiene han skrev før han døde bare 32 år gammel. Gilbert fortsatte å levere sangtekster og fikk stor suksess i 1928 med slageren «Ramona».

«Waiting For The Robert E. Lee» ble verdenskjent etter at sangen var blant melodiene i den første lydfilmen, «The Jazz Singer», i 1927. I filmen ble den riktignok ikke sunget av Al Jolson, men den ble raskt en av hans største suksesser etter at han sang den inn på plate.

Spilletid: ca. 3 ½ minutt. Vanskelighetsgrad: **  | Spilt av virtuelt demo-korps | ➤ Spilleliste | ➤ Tilbake til forsiden