Utdraget fra eventyrkomedien «Svein Uredd» består av tre melodier: Drøm, Alvedans og Den bergtattes vise. Slik forekommer de i handlingen:

Først sjarmerer Svein dronningen. Hun våkner opp etter å ha drømt om Svein, en fillet kullbrenner (dvs. kommer «fra de sluknende kull»). Hun mener han er god nok til å være prins og bli hennes elsker:

Jeg har drømt så deilig at avsted jeg jóg.
Og i søvne jeg red i en underlig skog.
Mellom trærnes topper det danset en gutt.
Han danset ned på min sadel til slutt.
Han sa han kom fra de sluknende kull,
Men jeg tror han er prins, og hans filler er gull.


Senere, når Svein blir lokket inn i berget og har deltatt i alvedansen, møter han alvedronningen, som han også klarer å sjarmere: – Jeg har ikke gitt meg tid før til å se på kvinnfolk, men her vil jeg jaggu bli ei stund! Så synger han ei vise om at han ikke har tenkt å gå fra henne:

Jeg vil ikke vite / verken vei eller sti,
Som viker til side / eller går deg forbi.
Jeg skal ikke hjem. / Jeg skal ikke lengre frem.


Men selvsagt er det verken dronningen eller alvedronningen som luringen Svein er ute etter, men prinsessen. Og henne får han til slutt etter noen eventyrlige opplevelser.

Ole Olsen skrev arrangementet for messingbesetning: Ess-kornett, B-kornett, Ess-horn, 2 tenorhorn, tuba. For moderne besetning har vi benyttet F-horn. De to tenorstemmene spilles av trombone og euphonium/baryton. Ess-kornett er doblet i 2. kornett der det er nødvendig. Tuba-stemmer er skrevet ut i C, Ess og B. Det er lagt til stemmer også for treblåserne, men det er ingen slagverkstemme.

Spilletid: Ca. 6 ½ minutt. Vanskelighetsgrad: **