Wilhelm Peterson-Berger (1867-1942) er mest kjent for de seksten pianostykkene i nasjonalromantisk stil fordelt på tre hefter med tittelen «Frösöblomster», selv om han også skrev mye annen musikk, blant annet to operaer, tre symfonier, kammermusikk og en rekke sanger. Den første samlingen «Frösöblomster» ble utgitt i 1914 og inneholdt blant annet «Sommarsång».

Om vinteren oppholdt Peterson-Berger seg i Stockholm, der han jobbet som omstridt og kritisk musikk­anmelder i avisen Dagens Nyheter. Om sommeren flyttet han til Frösön ved Östersund, der han i 1914 fikk bygd en sommerbolig som han kalte Sommarhagen. Han var fascinert av utsikten over Storsjön med Oviksfjällen i bakgrunnen. Mange av de beste komposisjonene ble til på fotturer i dette landskapet.

I tillegg til «Frösöblomster» forbinder de fleste i dag Peterson-Bergers navn med operaen «Arnljot». En taleversjon av dette vikingdramaet blir oppført hvert år av amatører på Arnljotlägden, en utendørs scene som ligger et drøyt steinkast fra Sommarhagen.

Spilletid: ca. 2 ½ minutt. Vanskelighetsgrad: ** | Ogg eller mp3?