Et av de få musikkstykkene fra Reissigers tid som dirigent ved Christiania Theater på Bankplassen er scenemusikken til teaterstykket «Kløverengen».

Christiania Theater satte for det meste opp stykker i den lettere sjanger som lystspill og enaktere, ofte hentet fra Frankrike via København. «Kløverengen» er et av disse franske stykkene, dramatisert etter en roman av Frédéric Soulié og oppført i Christiania første gang 26. september 1847. Som plakaten til venstre viser, handler det visstnok om forviklingene rundt et barn som ble bortført og funnet igjen i revolusjonens Frankrike.

Til teaterstykkene ble det oftest valgt musikk av tidens kjente komponister. Men i dette tilfellet fant Reissiger tid til å komponere nokså enkel og velklingende musikk i form av en sang og en dans som sikkert passet godt til handlingen i skuespillet. I korpsarrangementet er de to stykkene føyd sammen, slik at de spilles i sammenheng.


Friedrich August Reissiger (1809-1883) kom til Norge fra Tyskland i 1840 og ble dirigent for operaoppsetningene ved Christiania Theater. I 1850 måtte han forlate denne stillingen og ble organist i Fredrikshald (Halden). I tillegg dirigerte han Det Fredrikstenske Musikkorps (Brigademusikken).

Spilletid: ca. 4 minutter. Vanskelighetsgrad: **(*)