I 1904 ble det holdt en verdensutstilling i St. Louis, Missouri, for å feire at Louisiana, som faktisk strakk seg nordover til grensa mot Canada og delte USA i to, ble kjøpt fra Frankrike hundre år tidligere (1803).

Utstillingen var en gigantisk affære, selv etter amerikanske forhold, med store nyklassisistiske palasser bygd som kulisser ved hjelp av treverk, gips og strie (se bildene til venstre) på et nesten 5 x 5 kvadratkilometer stort parkområde.

Naturlig nok ble utstillingen svært populær. Det ble også melodien «Meet Me in St. Louis, Louis». Her får vi i refrenget høre om kona som reiser fra mannen etter å ha lagt igjen en lapp med beskjed om at hun er på verdensutstillingen: «Meet me in St. Louis, Louis; Meet me at the fair.»

Førti år senere, i 1944, ble melodien brukt i filmen «Meet Me in St. Louis» med Judy Garland i hovedrollen. I filmen er handlingen lagt til St. Louis like før verdensutstillingen åpner. En familie har bestemt seg for å flytte til New York, men i beste lokalpatriotiske ånd finner de likevel ut at de har det best ved å bli i St. Louis.

Korpsarrangementet er basert på en pianonote fra 1904*. Sangteksten er vedlagt.

Spilletid: ca. 4 minutter. Vanskelighetsgrad: **