Til Christian 9. og dronning Louises sølvbryllup i 1892 fikk Johan Svendsen det ærefulle oppdraget å skrive en hymne, en kantate og en ballett som hyllet kongeparet.

Det var blitt nesten tjue år siden Svendsen hadde komponert sine store og betydningsfulle verk. De siste tolv årene hadde han vært travelt opptatt som dirigent ved Det kgl. Teater i København. Nå tok han fri og reiste til et hotell utenfor København for å få ro til å fullføre oppdraget. Han rakk det så vidt.

1. Vinteren
2. Snøfnuggenes dans
3. Blomstenes dans
4. Insektenes dans
5. Våren

På selve bryllupsdagen 26. mai ble balletten «Foråret kommer» framført ved en festforestilling for kongeparet i Det Kongelige Teater i København. Balletten skildrer i 22 scener overgangen fra vinter ved Kronborg slott til våren som kjører gjennom landet med et forspann av insekter.

Deretter kommer folk i nasjonaldrakter «fra alle Danmarks egne» samt engelskmenn, grekere og russere som «mottas av Danmark og hilses med jubel av folket». Denne siste sekvensen har ikke originalmusikk av Svendsen, bare arrangementer av nasjonalsanger og andre komponisters musikk, og er derfor sløyfet her.

Spilletid: 3 ½ minutt. Vanskelighetsgrad: *** | Spilt av virtuelt demo-korps | Spilleliste | ➤ Tilbake til forsiden